Chytání kaprů na TYGŘÍ OŘECH

Lov kaprů na tygří ořech je v posledních letech stále populárnější. Tygří ořech se stává oblíbenou nástrahou mezi rybáři a to nejen díky jeho sladké chuti, ale také díky jeho selektivitě a výživné hodnotě.

Před samotným lovem se tygří ořech namáčí v nádobě s vodou několik dní. Poté se vaří, dokud trochu nezměkne a přidá se k němu případná chuťová přísada. Někteří rybáři přidávají například vanilku, čokoládu nebo třeba kokosové aroma. Další možnosti jsou med a nebo anýz. 

Tygří ořech je velmi selektivní nástrahou, což znamená, že omezuje záběry bílé ryby, ale naopak přitahuje kapry. Proto je ideální pro lov kapra na místech, kde je vysoká populace bílé ryby, která by jinak neustále zvedala nástrahu z háčku.

Kromě toho, že tygří ořech je sladký a výživný, lze ho také velmi dobře upravit pro lov. Rybáři často vylepšují tygří ořech kouskem korku a pak ho nechávají volně plavat. Díky tomu se tygří ořech vznáší nad dnem a kapři ho snadno vidí.

Tygří ořech je také ideální pro kombinaci s dalšími nástrahami, jako jsou kukuřice nebo pop-up boilies. Tyto kombinace přidávají další rozměr a chuť a mohou zvýšit úspěšnost lovů. Dnes již klasikou je tygří ořech s menším průměrem klasického boilies, obvykle ve sladké verzi.

Tygří ořech se používá nejen jako nástraha, ale také jako krmný partikl. Rybáři ho přidávají do mixů a krmítek, což může zvýšit zájem kaprů o danou oblast. Tygří ořech se dá vložit i do PVA síťky, ideální je ho před aplikací osušit a prosypat suchou krmítkovou směsí, nebude pak agresivní vůči PVA síťce.

Závěrem lze tedy říci, že tygří ořech je skvělou nástrahou pro lov kapra. Díky jeho selektivitě a výživné hodnotě může zvýšit úspěšnost lovů. Pokud tedy plánujete lovit kapry, určitě zkuste použít tygří ořech a vylepšit ho kouskem korku, přidat kukuřici nebo popup boilies a zkusit ho použít i jako krmný partikl. 

Tygří ořech z nabídky našeho obchodu najdete zde.